Встановлено особу «київського терориста», який захопив банк

Новини
Фото: Антон Геращенко

У Києві невідомий, що перебуває в будівлі бізнес-центру «Леонардо» в центрі Києва і стверджує, що в рюкзаку у нього вибухівка, вимагає допуску до себе представників засобів масової інформації. Це громадянин Узбекистану Карімов Сухроб Рахманович.

Про це повідомляє заступник голови МВС Антон Геращенко.

«За попередньою інформацією, особою яка погрожує терористичним актом, є громадянин Узбекистану Карімов Сухроб Рахманович, 25.03.1988 р.н. Судячи за його соціальними мережами, це психічно неврівноважена особа. Ми поки що не знаємо, наскільки серьозні його наміри, та чи дійсно в нього справжня вибухівка. Тому наразі обрана стратегія перемовин. На місці створений оперативний штаб СБУ та поліції. Введен в дію план спеціальної операції «Бумеранг», – написав Геращенко.

3 серпня о 12:00 в поліцію зателефонувала представниця АТ «Універсал Банк» (Шевченківський район, приміщення бізнес-центру «Леонардо») і повідомила, що у відділення зайшов невідомий чоловік віком до 35 років, сказав, що у нього в рюкзаку бомба і попросив викликати поліцію.

Працівники банківської установи покинули приміщення, а керівниця відділення залишилася за власним бажанням.

Фото: Ельдар Сарахман

Введена в дію спеціальна поліцейська операція «Грім».

  • 21 липня чоловік з вибухівкою захопив автобус в Луцьку і утримував людей в заручниках. Суд обрав Максиму Кривошу, який захоплював автобус із пасажирами у Луцьку, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці без визначення розміру застави.
  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що у Кривоша були спільники в інших містах України.