Українських журналістів Ромалійську і Гребенюка затримали в Мінську

Новини

У готелі «Мінськ» в столиці Білорусі затримали штатних кореспондентів телеканалу «Настоящее Время» – Ірину Ромалійскую, Юрія Баранюка і Івана Гребенюка. Їх відвезли в Московське РУВС Мінська. Причина затримання на цей момент невідома.

Ромалійская і Гребенюк є громадянами України, Баранюк – громадянин Росії.

Телефони трьох затриманих і власного кореспондента Справжнього Часу в Білорусі Романа Васюковіча зараз заблоковані.

«Настоящее Время» вже кілька тижнів висвітлює вибори в Білорусі і напередодні провело чотиригодинний спецефір з сировинного мітингу кандидата в президенти Світлани Тіхановскої. 

Ірина Ромалійская – ведуча програми «Вечір», головною інформаційної програми Настоящего времени.

Іван Гребенюк – український журналіст, який працює на Настоящем времени в Празі.

Юрій Баранюк – власний кореспондент Настоящего времени в Санкт-Петербурзі.

  • Шості вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня. У них, крім чинного глави держави Олександра Лукашенка, який править країною вже 26 років, беруть участь: Світлана Тіхановском, дружина заарештованого відеоблогера Сергія Тіхановском; Анна Канопацкая, колишній член палати представників парламенту Білорусі; Андрій Дмитрієв, співголова громадського об’єднання «Говори правду»; Сергій Черечень, голова білоруської соціал-демократичної партії «Грамада».
  • Виборча кампанія в цьому році в Білорусі проходить на тлі арештів опонентів Лукашенка, активістів і мирних громадян, а також масових пікетів на підтримку Тіхановском, на які приходять десятки тисяч білорусів.