Вибори в Білорусі: по всій країні скаржаться на відсутність інтернету і зв’язку

Новини

Білорусі по всій країні спостерігаються проблеми з інтернетом. Білоруси кажуть про перебої в роботі мобільного та проводового інтернету відразу у декількох операторів.

Про це повідомляє Mediazona.

За даними кореспондентів, проблеми виникають у користувачів операторів ByFly, MTS, Life, «Космос ТВ» і ін. Також білоруси мають проблеми з доступом до новинних сайтів, месенджер Telegram, а також сервісу YouTube.

Заступник гендиректора «Белтелекома» Вадим Шайбаков стверджує, що перебої в роботі інтернету пов’язані з високим трафіком, зокрема, з-за кордону.

«Зараз спостерігаються перебої з доступом до деяких ресурсів і перевантаження каналів через зарубіжного трафіку в великій кількості. Поки не можемо визначити, генерують його люди або машини – зараз працюємо над цим», – заявив він.

Крім того, Національний центр реагування на комп’ютерні інциденти Білорусі заявив про велику хвилю DDoS-атак на державні ресурси. Атакам піддалося обладнання, на якому розміщені сайти Комітету з державної безпеки Білорусі і Міністерства внутрішніх справ Білорусі. DDoS-атаки були зафіксовані вночі і вранці 9 серпня.

Нагадаємо:

  • Шості президентські вибори в історії суверенної Білорусі призначені на неділю, 9 серпня 2020 року. 65-річний Олександр Лукашенко править країною 25 років. Ніякі президентські вибори (2001, 2006, 2010, 2015), крім перших (1994), не були визнані вільними і справедливими на міжнародному рівні.
  • До виборів у Білорусі пройшла хвиля мітингів і протестів на підтримку опозиційних кандидатів.
  • На шостих президентських виборах в історії незалежної Білорусі в достроковому голосуванні нібито взяли.