На Донбасі окупанти продовжують порушувати режим припинення вогню

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі за минулу добу в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) російські найманці чотири рази обстріляли українські позиції, а також застосували безпілотник, що є порушенням режиму припинення вогню.

Про це повідомляє штаб ООС.

«9 серпня збройними формуваннями Російської Федерації чотири рази було порушено домовленості Тристоронньої контактної групи. Дві ворожі провокації зі стрілецької зброї зафіксовано біля Новозванівки та Мар’їнки. Неприцільні постріли не несли загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали. Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися умов припинення вогню та перебували напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії противника», – йдеться у повідомлення.

Втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил бойових немає.

Крім того, 9 серпня відмічено ще два порушення противником домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках ТКГ. Зокрема, поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Трудівське ворог здійснював інженерне обладнання позицій у бік українських підрозділів.

Також на Приазов’ї зафіксовано проліт БПЛА російського виробництва типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Українські засоби радіоелектронної боротьби негайно подавили безпілотник противника, що унеможливило його подальше використання.

Нагадаємо:

  • З 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • 7 серпня на ділянках відповідальності підрозділів Об’єднаних сил було зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.