На пляжах Арабатської Стрілки обладнують рятувальні пости, хочуть отримати «Блакитний прапор»

Новини
Фото: arabat-rada.gov.ua

У Херсонській області на центральному пляжі села Щасливцеве на Арабатській Стрілці запрацював рятувальний пост. Їх у подальшому планують встановити на всіх пляжах на території сільради, що зробить відпочинок на морі більш безпечним та дасть можливість їм першими на Херсонщині претендувати на отримання «Блакитного прапору», який є міжнародним критерієм безпечного пляжу.

Про це пише сайт IPC-Генічеськ з посиланням на інформацію Щасливцевської сільської ради.

Як зазначається, новий рятувальний пост повністю облаштований, там працюють рятувальники місцевої водолазної служби, які отримають заробітну платню з бюджету сільради.

Після встановлення таких постів на пляжах, прилеглих до баз відпочинку, планується надати змогу виплат заробітної платні рятувальникам саме базам відпочинку.

Фото: arabat-rada.gov.ua

«Рятувальні пости на пляжах, є невід’ємною частиною переліку існуючих умов при отриманні «Блакитного прапору» міжнародного зразку безпечного пляжу, який видається пляжам Європи на підставі незалежного рішення Міжнародного Журі про їх відповідність вимогам критеріїв програми «Блакитний прапор». Він є головними підтвердженням рівня безпечності відпочинку, що впливатиме на популяризаціъ Арабатської Стрілки в цілому, враховуючи те, що Арабатка таким чином з’явиться на мапі безпечних пляжів Європи. На жаль сьогодні Херсонщина не має жодного «Блакитного прапору» на своїх пляжах, тож маємо надію, що саме Арабатська Стрілка стане першою», – повідомили у Щасливцевській сільраді.

Фото: arabat-rada.gov.ua

За даними Головного Управління ДСНС України у Херсонській області, з початку року у водоймах області потонула 21 особа, з яких троє дітей.

Основними причинами загибелі на воді, за інформацією ДСНС, залишаються купання дорослих і дітей в непристосованих для цього місцях, нехтування правилами поведінки на воді, нетверезий стан, відсутність контролю за дітьми з боку дорослих під час купання. Ситуація із загибеллю людей на водних об’єктах викликає суттєве занепокоєння. Тож упродовж усього оздоровчого періоду рятувальники проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з дотримання громадянами правил безпечної поведінки під час відпочинку на воді.

Нагадаємо:

  • В Херсонській області на Арабатські стрілці у Генічеському районі загинув поліцейський, намагаючись врятувати дітей, які тонули в Азовському морі. 33-річний старший сержант Новокаховського міжрайонного відділу обласного управління поліції охорони поїхав з дружиною відпочити на курорт.