У МОЗ вважають, що діти повинні 1 вересня піти в школи

Новини

Школи в Україні в новому навчальному році працюватимуть відповідно до чинних правил адаптивного карантину. МОЗ стоїть на тому, щоб діти 1 вересня пішли в школу. Звичайно, якщо дозволятиме епідситуація.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Степанов заявив, що питання виконання рекомендацій лежить на керівниках навчальних закладів. І вони, з урахуванням його особливостей, будуть їх виконувати.

«Хочу нагадати: школи не працюватимуть виключно в тих містах чи районах, де буде встановлений червоний рівень епідемічної небезпеки. У всіх інших – зеленому, жовтому і помаранчевому – відповідно, вони будуть працювати в звичайному режимі з чітким дотриманням тих правил, і це обов’язково, які прийняті для процесу навчання в школах. Це і використання масок, і деякі обмеження, які вводяться правилами. І хочу ще раз нагадати, що всі ці правила – їх треба дотримуватися заради здоров’я наших дітей», – додав міністр.

  • За добу 16 серпня в Україні було зафіксовано 1 464 нових хворих на COVID-19 помер 21 хворий, одужали 342 пацієнти.
  • Загалом за час пандемії коронавірусну хворобу діагностували 92 820 особам, із них померли 2 089 людей, одужали 48 164 осіб. Зараз хворіють 42 567 осіб.