МОЗ відкриває лікарні другої хвилі в зв’язку з великою кількістю госпіталізованих з COVID-19

Новини
COVID-19
Фото: Роман Балук

Міністерство охорони здоров’я відкриває лікарні другої хвилі і об’єднує їх з лікарнями першої через великої кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Міняємо алгоритми маршрутизації пацієнтів, надання допомоги. Я дав доручення об’єднати лікарні першої та другої хвилі в зв’язку з великою кількістю госпіталізованих. Вважаю, ми повинні говорити, що у нас немає вже лікарень першої та другої хвилі. Я практично щодня підписую нові розпорядження про введення нових лікарень в областях. Велика кількість хворих фіксується по всій країні», – сказав він.

Степанов додав, що міністерство веде роботу щодо поліпшення виявлення контактних осіб, роботи лабцентрів.

Провідний інфекціоніст України, д.м.н., професор Ольга Голубовська зазначила, що якщо таке зростання захворюваності триватиме, лікарі повинні будуть госпіталізувати тільки тяжкохворих.

«Якщо буде така кількість хворих ми повинні будемо змінити стратегію госпіталізації. В даний час у нас госпіталізують пацієнтів із середнім і тяжким перебігом хвороби, цим наша країна відрізняється від західних країн, де госпіталізували тільки важких хворих. Але якщо у нас буде таке зростання захворюваності, ми будемо госпіталізувати тільки важкі випадки. Це ускладнить надання медичної допомоги», – сказала вона.

  • Станом на 21 серпня в Україні зафіксували новий рекорд: госпіталізовано 487 осіб і це найбільша кількість людей, які були госпіталізовані за добу з початку пандемії.
  • За добу 20 серпня коронавірусну хворобу підтвердили 2 106 особам, було госпіталізовано 487 хворих, померли 23 пацієнта із COVID-19.