Розблоковано пропуск через КПВВ «Новотроїцьке», «Мар’їнка» залишається закритою

Новини
КПВВ
КПВВ «Новотроїцьке», Донецька область Фото: dpsu.gov.ua

Окупанти на Донбасі блокують рух через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Мар’їнка». Але розблокували рух через КПВВ «Новотроїцьке». КПВВ «Станиця Луганська» продовжує функціонування в штатному режимі.

Про це повідомляє на прес-служба Держприкордонслужби.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію пішли 5 автомобілів і 79 чоловік, а на контрольовану територію пропустили 2 автомобілі і 14 осіб.

На КПВВ «Станиця Луганська» щодня здійснюється пропуск осіб з 7.00 до 20.00.

Правозахисник вказали на дві головні проблеми при перетині лінії розмежування на Донбасі. Це непрозора система формування у так званій «ДНР» списків громадян, яким дозволено прохід через КПВВ на окупованій території, і проблеми з роботою мобільного додатку «Дій вдома», який треба встановлювати громадянам при перетині КППВ на підконтрольній території.

Нагадаємо:

  • Правозахисники вказують, що у «ДНР» порядок формування списків на в’їзд з підконтрольною Україні території на окуповану залишається непрозорим. В результаті громадяни, що не потрапили в списки, не можуть перетнути лінію розмежування на Донбасі через встановлений «ДНР» КПВВ «Оленівка» і змушені ночувати біля українського КПВВ «Новотроїцьке».
  • У «ДНР» пояснили, яким чином можуть виїхати на підконтрольну Україні територію члени сім’ї, у яких є прописка по різні боки лінії розмежування.
  • Правозахисники розповіли про найбільші проблеми, з якими стикаються громадяни при перетині КПВВ на Донбасі. Серед них, зокрема, встановлення мобільного додатку «Дій вдома», відсутність доступного інтернету та поганий мобільний зв’язок на КПВВ.
  • Докладні інструкції правозахисників про те, як користуватися мобільним додатком «Дій вдома» для контролю режиму самоізоляції, який повинні встановлювати громадяни на КВПП при виїзді з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, а також з тимчасово окупованого Криму, читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань.
  • Поради з установки додатку «Дій вдома» від тих людей, які вже перетнули лінію розмежування на Донбасі.
  • Правозахисники розробили інструкціію про те, куди скаржитися на помилки в додатку «Дій вдома».