На Донбасі напередодні Дня Незалежності окупанти тричі порушили режим припинення вогню

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі за минулу добу російські окупанти тричі порушили режим всеосяжного припинення вогню. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

«За минулу добу українські військовослужбовці задокументували три ворожі порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи. Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами», – йдеться у повідомленні.

За інформацією штабу ООС, поблизу Авдіївки зафіксовано вогневу активність збройних формувань РФ зі стрілецької зброї та підствольного гранатомету, а біля Зайцевого – відмічено декілька пострілів зі стрілецької зброї. В обох випадках постріли були провокативними та не несли загрози життю нашим воїнам, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували. Також, минулої доби, виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік українських підрозділів неподалік Мар’їнки з напрямку тимчасово окупованого населеного пункту Олександрівка.

Від початку поточної доби, 24 серпня, на усіх ділянках фронту спостерігалася тиша, порушень повного та всеосяжного режиму припинення вогню не зафіксовано.