Штаб ООС: Небойові втрати окупантів за місяць дії перемир’я на Донбасі – 21 загиблий та 29 поранених

Новини

За даними розвідки Об’єднаних сил, на Донбасі підрозділи російських окупантів продовжують нести небойові втрати особового складу. З початку оголошення з 27 липня всеосяжного режиму припинення вогню ворожі підрозділи втратили 21 особу померлими і 29 пораненими та травмованими.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил (ООС).

«З моменту початку повного і всеосяжного режиму припинення вогню від 27 липня ворожі підрозділи втратили 21 особу померлими і 29 пораненими та травмованими. Всі втрати небойові. Серед них підриви на власних вибухових пристроях, самогубства, передозування наркотиками та алкоголем. Також продовжують мати місце нестатутні взаємовідносини, ДТП та самовільне залишення місця служби», – йдеться у повідомленні.

За інформацією розвідки, морально психологічний стан у ворожих підрозділах вкрай низький. До цього додається суттєва неукомплектованість особовим складом.

«Цю проблему окупанти хочуть вирішити використавши потенціал мирного населення чоловічої статі, та залучити їх до контрактної служби, але безуспішно. Агітаційна кампанія і заклики йти служити до війська псевдореспублік не викликала довіри у місцевих мешканців і повністю провалилася», – зазначили у штабі.

Також повідомляється, що окупаційна «влада» вирішила провести новобранців на непідконтрольній Україні території осінній призов громадян на строкову службу і набрати десять тисяч. «Така новина не отримали підтримки у мирних мешканців окупованого Донбасу, не дивлячись на те, що незаконна влада обіцяє, що новобранці будуть служити тільки в пунктах постійної дислокації і займатимуться охороною об’єктів, несенням вартової служби і виконанням господарських робіт. Але окупанти довіри у людей Донбасу не мають і служити їхнім ватажкам ніхто не бажає. Тому ідея набрати до своїх підрозділів аж десять тисяч строковиків під зривом», – додали у штабі ООС.

Нагадаємо:

  • З 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • За даним Головного упраління розвідки Міноборони України, на Донбасі російські окупанти використовують оголошений 27 липня всеосяжний режим припинення вогню для інженерного обладнання своїх передових позицій, встановлення мінно-вибухових загородження та мінування місцевості вздовж автошляхів з використанням протитанкових мін.