На Київщині суд запланував провести відеоконференцію з окупаційним «судом» у Криму

Новини
Фото: yandex.ru

Суддя Фастівського міськрайонного суду Любов Буймова в рамках розгляду кримінального провадження ухвалила провести відеоконференцію з так званим «Гагарінським районним судом Севастополя», який знаходиться на території окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє Бюро судової інформації з посиланням на ухвалу Фастівського міськрайонного суду від 21 серпня 2020 року.

У випадку, якщо провести відеоконференцію з окупаційним «судом» не вдасться, суддя ухвалила забезпечити обвинуваченому можливість взяти участь у судовому засіданні за допомогою системи «Easycon».

Фото: court.investigator.org.ua

Кореспондент БСІ поцікавився у Фастівському суді, яким чином планується вийти на зв’язок з окупаційним «судом» у Севастополі. Заступниця керівника апарату суду Олена Чередніченко телефоном підтвердила, що може надати коментар, однак, почувши питання, відповіла, що журналістам потрібно написати запит, щоб отримати відповідь. Мотивувала це тим, що телефоном вона не знає точно, що спілкується з працівником ЗМІ.

За інформацією з судового реєстру, кримінальне провадження, яке розглядає Фастівський міськрайонний суд, кваліфіковане за статтями 229 (незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) та 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Засідання, на якому має відбутися відеоконференція, заплановано на 28 серпня. У розкладі засідань вказані сторони процесу. БСІ зв’язалося з одним з адвокатів, який представляє потерпілого, підтвердив, що суддя дійсно винесла вказану ухвалу.

«Виносити таку ухвалу не те, що дивно, а й просто незаконно. Суд дійсно задовольнив клопотання обвинуваченого, який перебуває в окупованому Севастополі та ухвалив провести відеотрансляцію з «судом», який знаходиться на непідконтрольній Україні території», – сказав адвокат.