На Луганщині продовжується гасіння пожежі, під час боротьби з вогнем загинув український боєць

Новини
Фото: dsns.gov.ua

В Луганській області 4 вересня рятувальники та військові продовжують гасіння пожеж у Новоайдарському та Станично-Луганському районах, які виникли 2 вересня. Під час боротьби з вогнем загинув старшина ЗС України Артем Бондаренко.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України.

«Станом на 7 год. 4 вересня продовжується гасіння 3 осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень в 2 районах області (Новоайдарський район с. Лобачеве, с. Лопаскине та Станично-Луганський район с. Болотене), які виникли 2 вересня. Відкритого вогню не спостерігається, проводиться догашування окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру», – йдеться у повідомленні.

До гасіння пожеж задіяно 404 осіб та 73 одиниці техніки, з них від ДСНС 245 чоловік особового складу та 47 одиниць техніки.

З метою надання допомоги у гасінні лісових пожеж на території Луганської області від ДСНС додатково залучено 135 чоловік та 27 одиниць техніки з Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Координацію робіт з гасіння пожеж здійснює оперативна група Головного управління ДСНС України у Луганській області в тісній взаємодії з командуванням Операції об’єднаних сил (ООС).

В свою чергу штаб ООС повідомляє, що підрозділи Збройних Сил України разом з вогнеборцями ДСНС беруть участь в гасінні вогню поблизу населених пунктів Валуйське, Станиця Луганська, Лопаскіне, Лобачеве, Попасна, Новоолександрівка, Трьохізбенка.

До гасіння пожеж залучено необхідна кількість особового складу та техніки. Пожежі вже ліквідовано у населених пунктах Красногорівка, Зайцево, Єлизаветівка, Золоте-3 та Кам’янка.

За інформацією штабу, під час боротьби з вогнем загинув український військовослужбовець.

«Під час ліквідації пожежі на Луганщині, загинув старшина Артем Бондаренко, якого вважали безвісти зниклим. Тіло військовослужбовця знайшли під завалами бліндажа. Як стверджують побратими, в той час коли вони гасили пожежу, що стрімко наближалася до позицій, Артем займався евакуацією військового майна», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 2 вересня у Луганській області в зоні проведення ООС почалася масштабна лісова та степов пожежа, спровокована російським окупантами. Під час боротьби з вогнем, до якої залучені і підрозділи Об’єднаних сил, термічні опіки отримали двоє українських військовослужбовців.