Компанія французького «друга Криму» Жана-П’єра Тома у Москві за півроку отримала майже 11 мільйонів рублів прибутку

Новини
Жан-П’єр Тома, фото: Vesti.ru

Жан-П’єр Тома (Jean-Pierre Thomаs), ексрадник колишнього президента Франції Ніколя Саркозі з економічного співробітництва з Росією та головний «друг окупації Криму» у Франції , у 2019 році зареєстрував у Москві фінансову компанію, яка за сім місяців заробила 11 мільйонів рублів прибутку невідомо з яких проектів. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на виписку з реєстру юридичних осіб РФ та аналітичної системи Rusprofile.

У російському державному реєстрі юридичних осіб у 4 липня 2019 року у Москві була зареєстрована «Русско-Европейская Финансовая Компания», єдиним засновником та директором якої є Жан-П’єр Тома Ален.

Уставний капітал компанії складає 10 тисяч рублів. Види діяльності: допоміжна діяльність у сфері фінансових послуг, забезпечення ефективності функціонування фінансових ринків, управління цінними паперами, надання консультаційних послуг з питань фінансового посередництва.

За даними аналітичної системи Rusprofile, фінансовий оборот за сім місяців роботи компанії склав 18,3 мільйони рублів (близько 240 тисяч доларів). Чистий прибуток — 10,6 мільйонів рублів (близько 140 тисяч доларів). Понад 8,6 мільйонів рублів складає дебіторська заборгованість.

«Русско-Европейская Финансовая Компания» внесена у російський реєстр малого і середнього підприємництва як мікропідприємство. За даними реєстру, у 2019 році в компанії працювала одна людина.

Пошук у мережі щодо реалізованих у Росії проектів цієї компанії, оголошень про її послуги, не дав результатів.

Жан-П’єр Тома у у 90-х роках був скарбником Республіканськоїї партії і в 2005, будучи  членом парламенту Франції, був засуджений за незаконне фінансування партії і отримав прізвисько «інкасатор». У 2013 році Тома  заснував інвестиційну компанію Thomas Vendôme Investment, яка надає фінансові консультації бізнесу. Представляючись інвестором, Тома неодноразово відвідував окупований Росією. У  2015 році Жан-П’єр Тома приїхав до Криму, щоб нібито від імені французького бізнесу зустрітися з так званим «главою республіки» Сергієм Аксеновим та обговорити майбутні інвестиції. Під час зустрічі та в численних інтерв’ю Тома висловлював впевненість, що європейські санкції, які забороняють вкладати кошти в бізнес на окупованому півострові, невдовзі будуть скасовані.

 У 2017 він, за офіційною версією адміністрації Криму,  став автором ідеї створення асоціації «Друзів Криму», метою якої є легалізація спроби анексії Росією Криму і Севастополя та зняття західних санкцій за агресію проти Росії.

Детальніше про агента впливу Кремля Жана-П’єра Тома, а також інших «друзів Криму», які грають на користь Росії у Франції, дивіться у в ефірі програми «Питання національної безпеки» від 15.09.2020 року.

  • Міжнародна асоціація «Друзів Криму» була створена російськими урядовими структурами в окупованому Криму у 2017 році. Повідомляється, що до її складу входять представники 30 країн світу. Мета асоціації— легалізація незаконної анексії Криму Росією, скасування західних санкцій проти РФ та та зняття «кримського питання» зі світового  порядку денного. 
  • Центр журналістських розслідувань  у циклі «Друзі окупації Криму» розкриває імена агентів впливу Кремля у різних країнах та джерела фінансування їхніх організацій.