На Харківщині розбився літак ЗСУ – 22 загиблих

Новини
Фото: facebook.com/olexiykucher.kh

Літак Ан-26 Збройних сил України розбився під час заходу на посадку поблизу м. Чугуїв Харківської області. Знайдено двоє важко поранених та 22 загиблих. Загалом на борту перебували 27 чоловік.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України. 

«25 вересня до ДСНС надійшла інформація, що поблизу м. Чугуїв на відстані близько 2 км до військового аеропорту сталося падіння літака Ан-26 ЗС України, з подальшим загоранням. О 21:55 пожежу літака ліквідовано», – повідомляє пресслужба ДСНС на офіційній сторінці у Facebook.

Фото: dsns.gov.ua

За даними Міністерства внутрішніх справ, падіння літака сталося о 20.50. 

«Літак розбився при заході на посадку. Окрім екіпажу, на борту літака перебували курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗС України», – повідомляє пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«За інформацією диспетчера аеродрому на борту перебувало 28 осіб. Знайдено тіла 22 загиблих, 2 особи постраждало та пошуки чотирьох осіб тривають», – передає пресслужба ДСНС.

Пізніше в ДСНС уточнили, що на борту літака перебувало 27 осіб, оскільки одного курсанта не допустили до виконання польоту.

Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що терміново буде створено урядову комісію для розслідування всіх обставин та причин трагедії.

Нагадаємо:

  • В ніч на 30 травня 2019 року у Рівненській області  під час навчально-тренувального польоту розбився вертоліт Мі-8 Сухопутних військ Збройних Сил України. Внаслідок авіакатастрофи загинули четверо військовослужбовців, серед яких командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ.
  • 4 листопада 2019 року унаслідок аварійного приземлення транспортного Ан-12 неподалік від міжнародного аеропорту «Львів» загинуло п’ять осіб.