Мілітаризація дітей у Криму: як РФ популяризує війну з дошкільного віку – трансляція

Новини
Навчально-польовий семінар Юнармії з основ тактичної підготовки. Крим, червень 2019 р. Фото: crimeahrg.org

У Києві пройде прес-брифінг «Мілітаризація дітей у Криму: як РФ популяризує війну з дошкільного віку» стосовно направлення чергового повідомлення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).

Як повідомляють організатори, захід розпочнеться о 12:30.

«Це стосується примушення населення окупованого Криму служити в збройних силах Російської Федерації та розглядається в контексті пропаганди військової служби серед дітей.

Під час заходу спікери представлять дані, які підтверджують причетність посадових осіб Російської Федерації до незаконного примушування кримчан служити в збройних силах РФ;

свідчать про широкомасштабність вчинення воєнного злочину в контексті пропаганди військової служби серед дітей;

обґрунтують унікальність такого порушення через призму національного та міжнародного права;

нададуть останні відомості щодо розслідування ситуації по Україні в рамках МКС», – повідомляють організатори.

Спікери прес-брифінга – Ігор Поночовний, керівник прокуратури АР Крим та м. Севастополя, Ольга Коріняк, заступник начальника управління Офісу Генерального прокурора,
Ірина Сєдова, дослідниця Кримської правозахисної групи; Богдан Мельникович, юрист, експерт з міжнародного гуманітарного права Кримської правозахисної групи; Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи.

  • Мілітаризація свідомості дітей у Криму напряму пов’язана з темою незаконного призову до лав Збройних Сил РФ. Це поступовий процес перевиховання неповнолітніх громадян України у Криму у громадян Росії, які готові померти, захищаючи країну-окупанта зі зброєю в руках. За даними Кримської правозахисної групи за всі роки окупації до лав ЗС РФ призвали щонайменше 18 000 жителів Криму віком від 18 років і старше. За цей період за ухиляння від служби в ЗС РФ набули чинності як мінімум 83 вироки, писала Ірина Сєдова, аналітик Кримської правозахисної групи.
  • Російський щорічний комплекс пропагандистських заходів до річниці перемоги у «Великій вітчизняній війні» отримав влучну народну назву «побєдобєсіє». Він не оминає нікого, зокрема, й наймолодших українських громадян в окупованому Росією Криму. Розповімо вам про один зразок «святкової» воєнної пропаганди РФ серед малолітніх.
  • Детальніше – в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Бац – артилерія!»: Побєдобєсіє для кримських малят