Пожежа в Луганській області: горить КПВВ «Станиця Луганська»

Новини
Фото: волонтер Євген Васильєв

Через пожежу на Луганщині тимчасово припинив роботу контрольний пункт пропуску з тимчасово-окупованим Донбасом «Станиця Луганська».

Зараз у контрольно-пропускному пункті уже частково пошкоджено елементи інфраструктури, повідомляє Держприкордонслужба.

На місце прибули пожежні команди ДСНС, з якими прикордонники вживають усіх заходів для локалізації займання. Ситуацію також ускладнюють сильні пориви вітру.

Через пожежу та загрозу детонації боєприпасів пропуск у КПВВ тимчасово припинений за рішенням командувача ООС. Цивільні особи були негайно відведені на безпечну відстань.

«У зв’язку із виникненням пожежі поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду у Станиці Луганській, що супроводжується звуками, характерними при детонації боєприпасів, пропуск громадян через лінію розмежування припинено. Відповідно до рішення командувача операції Об’єднаних сил КПВВ тимчасово закритий.

Наразі пропуск громадян до тимчасово окупованої території не здійснюється. Усіх громадян, які перебували в КПВВ та поряд з територією контрольного пункту відведено на безпечну відстань. Крім того, у разі прибуття громадян з тимчасово окупованої території відбуватиметься негайне їх відведення в безпечні місця. Усі прикордонні наряди також відведені з території КПВВ, окрім наряду прикриття, який готовий до дій. Наразі щодо виникнення пожежі поінформовано підрозділи ДСНС. Робота КПВВ може бути відновлена після стабілізації ситуації».

  • 30 вересня на Луганщині почалися масштабні пожежі у трьох місцях. Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що за фактами масштабних пожеж, де полум‘ям охоплено понад 9300 га, розпочаті кримінальні провадження.
  • У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів повідомили, що незаконні формування РФ на Донбасі здійснили обстріл лісового масиву, в результаті чого виникли нові осередки пожежі. Станом на полудень 1 жовтня відомо про 9 загиблих та 12 госпіталізованих осіб.