Прокуратура АРК спільно з Нацполіціей ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму»

Новини
Блокпост «Орловський міст". Зенітний ракетний комплекс "Оса". фото blokpostsevastopol.ru

У 2020 році прокуратура АРК і Севастополя спільно з Нацполіціей АРК повідомили про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які в 2014 році привели до окупації півострова Крим. Всього ідентифікували понад 1300 учасників «самооборони Криму».

Про це повідомили в прокуратурі АРК і Севастополя.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим та міста Севастополя, з початку 2020 року, повідомлено про підозру 40 учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму», які у 2014 році сприяли окупації півострову Крим. «Самооборонівцям» повідомлено про підозри за ознаками злочину передбаченого ст. 260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань або участь у їх діяльності).

Загалом, прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі ідентифікувала та встановила повні анкетні дані понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності зазначеного формування, з яких 237 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України».