Мінреінтеграції виплатило ще 2,3 млн грн українцям, незаконно позбавленим волі РФ

Новини
Звільнені з полону бойовиків «ДНР» і «ЛНР українці, 29.12.2019 Фото: president.gov.ua

Мінреінтеграції виплатило ще 2,3 млн грн матеріальної допомоги громадянам України, які були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України та українцям, які досі знаходиться в російському полоні.

Про це повідомляє міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Матеріальну допомогу по 100 тисяч гривень отримали родини 20 українських громадян, які досі знаходяться за ґратами. Окрім цього, допомогу по 100 тисяч гривень отримали ще троє українських громадян, звільнених з російського полону», – йдеться у повідомленні.

Також, зазначили в міністерстві, найближчим часом, ще одна родина, член сім’ї якої знаходиться за ґратами в Росії, отримає виплати – як тільки відкриє банківській рахунок, куди можна буде перерахувати кошти.

Раніше було ухвалено рішення виділити матеріальну допомогу бранцям Кремля та родинам, ув’язнених в російських в’язницях українцям. На наступному засіданні очікується розгляд ще близько 50 заяв, отриманих Мінреінтеграції від позбавлених волі або їх родин.

Як повідомлялось, 21 жовтня міжвідомча комісія з розгляду питань, пов’язаних з визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їх соціальний захист, ухвалила рішення виділити матеріальну допомогу 21 громадянину України, які позбавлені свободи внаслідок збройної агресії РФ та досі знаходяться за ґратами, а також ще трьом українцям, які повернулись з російського полону.

Нагадаємо: