На Донбасі буде відновлено роботу КПВВ – Держприкордонслужба України

Новини
КПВВ
КПВВ «Щастя» в Луганській області Фото: novosti.dn.ua

В районі проведення Операції об’єднаних сил буде відновлено роботу КПВВ. Пропуск громадян і транспортних засобів через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське», «Станиця Луганська», «Щастя» та «Золоте», починаючи з 10 листопада, буде проводитися щоденно з 8.00 до 16.00.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

«Під час в’їзду на підконтрольну уряду України територію проводитиметься температурний скринінг громадян. Обов’язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки.

Для пропуску через КПВВ громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації, відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22.07.2020», – повідомляє Держприкордонслужба України.

На КПВВ «Станиці Луганська» пропуск людей через карнатин був обмежений до 15 листопада. За рішенням командувача Операції об’єднаних сил як виняток можуть пропустити тих, у кого є вагомі причини, підтверджені документами: необхідність возз’єднання сім’ї або похорон близьких людей, а також захворювання і необхідність лікування на підконтрольній території України. Жителі тимчасово непідконтрольних Україні районів можуть повернутися додому через КПВВ «Станиця Луганська», якщо зареєстровані на окупованій території.

6 листопада під час робочої поїздки до Луганської області президент України Володимир Зеленський разом з представниками дипломатичних місій оглянув новий КПВВ «Щастя», який розпочне роботу 10 листопада. Він також відвідав відділення Ощадбанку, пошту та Центр надання адміністративних послуг, які розташовані на КПВВ. Завдяки наявності відділення банку на цьому КПВВ можна здійснювати банківські операції та обмін валют. Також є аптека й кімната матері та дитини. Він додав, що на КПВВ передбачені всі умови як для пішохідного переходу, так і для проїзду автомобілів.

ЦНАП на КПВВ «Щастя» Фото: facebook.com/MinReintegration

Нагадаємо:

  • У травні 2020 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Україна вважає за необхідне збільшити кількість КПВВ на Донбасі, щоб спростити місцевим жителям можливість перетинати лінію розмежування, особливо в Луганській області. За його словами, це питання постійно піднімається на переговорах ТКГ в Мінську і багато в чому залежить від представників окупованих територій.
  • 19 жовтня штаб ООС повідомив, що відкриття нового КПВВ «Щастя» на лінії розмежування в Луганській області, про що була досягнута домовленість на засіданні Тристоронньої контактної групи, заплановане на 10 листопада.