Зеленський і Єрмак захворіли на COVID-19

Новини

У президента України Володимира Зеленського і глави Адміністрації президента Андрія Єрмака виявили коронавірус.

«Немає у світі щасливчиків, для кого б #COVID19 не становив загрози. Попри усі карантинні заходи, я теж отримав + результат. В мене 37,5, а всім бажаю 36,6! Втім, почуваюся добре. Обіцяю ізолюватися і продовжую працювати. Більшість долає COVID19. І я теж це пройду. Все буде добре!«, – йдеться в повідомленні Зеленського.

«Під кінець робочого дня отримав занадто «позитивні» новини: у мене позитивний тест на коронавірус, але почуваюся нормально», — написав Єрмак.

За його словами, цього тижня запланована відеозустріч радників лідерів нормандського формату.

«Це один з найважливіших моїх пріоритетів, тому часу хворіти немає зовсім», — написав він.

Єрмак зазначив, що буде на самоізоляції, але працювати планує «в звичному режимі, не сповільнюючи темп».

«Якщо переговори цього тижня не відбудуться — точно не за моєї вини», — написав він.

Керівник Офісу президента закликав не допускати недбалого ставлення до карантинних правил.

«Носіть маски, мийте руки. Чітко зберігайте дистанцію, зберігаючи спокій. Від цього залежить швидкість розповсюдження вірусу. Завжди пам’ятайте про своїх близьких та про усіх людей, які можуть бути у групі ризику. Життя надто цікаве, аби втрачати час на хвороби та поганий настрій», — написав він.

Юлія Мендель, прес-секретарка Володимира Зеленського, розповіла про те, що президент України заразився на коронавірус.

«На жаль… Президент почувається добре».

Пізніше вона виправила пост.

«На жаль, маємо новину про позитивний тест… Втім, Президент почувається добре. Ми повідомлятимемо про стан його здоров‘я. Також позитивний тест у керівника офісу Андрія Єрмака. Бажаємо обом якнайшвидшого одужання та якнайлегшої форми», – написала вона.

Офіс Президента в Telegram також повідомив: «Глава держави відчуває себе добре і буде продовжувати виконувати свої обов’язки в дистанційному режимі на самоізоляції. У нього завжди будуть необхідні інструменти та обладнання для зв’язку».

«Керівник Офісу Президента, його заступники та працівники Офісу здають ПЛР-тести на постійній основі. Юлія Ковалів, на щастя, вже отримала негативний тест і приступає до роботи в звичайному режимі з дотриманням карантинних обмежень», – додали в ОП.

  • За минулу добу, 8 листопада, в Україні зафіксували 8 687 нових випадків COVID-19.