Кравчук чекає від РФ дій у відповідь після відкриття Україною двох нових КПВВ на Донбасі

Новини
КПВВ
КПВВ «Щастя» в Луганській області Фото: novosti.dn.ua

10 листопада Україна відкриває два нових КПВВ в Щасті і Золотому Луганської області, тому відповідні дії повинні бути з боку РФ.

Про це заявив глава делегації України в Тристоронньої контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук. Кравчук підкреслив, що Україна виконувала і виконуватиме домовленості, тому що вважає це своїм головним завданням для досягнення миру на Донбасі.

«Ми розглядаємо відкриття цих пропускних пунктів як важливий внесок у виконання загальних погоджених висновків Паризького саміту 9 грудня 2019 року і домовленостей, узгоджених в рамках Тристоронньої контактній групі, і розраховуємо на відповідні кроки з російської сторони, відповідно до раніше досягнутих домовленостей. А ось чому не виконує Росія, і чому надають якийсь опір і шукають якісь причини в ОРДЛО – вони пояснити не можуть. Тим більше що мова йде про інтереси і життєві потреби тисяч людей», – сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

Глава української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук Фото: YouTube UA: Українське радіо

В районі проведення Операції об’єднаних сил буде відновлено роботу КПВВ. Пропуск громадян і транспортних засобів через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Гнутове», «Новотроїцьке», «Мар’їнка», «Майорське», «Станиця Луганська», «Щастя» та «Золоте», починаючи з 10 листопада, буде проводитися щоденно з 8.00 до 16.00.

«Під час в’їзду на підконтрольну уряду України територію проводитиметься температурний скринінг громадян. Обов’язковою умовою також є перебування в захисній масці (респіраторі) та дотримання соціальної дистанції з урахуванням нанесеної розмітки.

Для пропуску через КПВВ громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації, відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22.07.2020», – повідомляє Держприкордонслужба України.

Нагадаємо:

  • У травні 2020 року віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив, що Україна вважає за необхідне збільшити кількість КПВВ на Донбасі, щоб спростити місцевим жителям можливість перетинати лінію розмежування, особливо в Луганській області. За його словами, це питання постійно піднімається на переговорах ТКГ в Мінську і багато в чому залежить від представників окупованих територій.
  • 19 жовтня штаб ООС повідомив, що відкриття нового КПВВ «Щастя» на лінії розмежування в Луганській області, про що була досягнута домовленість на засіданні Тристоронньої контактної групи, заплановане на 10 листопада.