В Україні запроваджують карантин вихідного дня: Кабмін обіцяє «допомогу» бізнесу

Новини
Фото: ДнепрЧас

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив на засіданні Кабінету міністрів про те, що в країні запроваджують карантин вихідного дня. Кабмін обіцяє «допомогу» бізнесу: компенсація частини зарплат робітників, допомога у виплаті кредитів, кредитні канікули і визнання карантину форс-мажором.

За словами Шмигаля, «уряд готовий підтримати підприємців в ресторанній, розважальній та культурній сферах, заявив прем’єр на засіданні уряду.

«До 80% кредиту буде покриватися державою, продовження реалізації програми доступних кредитів «5-7-9» (рефінансування існуючих позик фактично під 0%)».

З ініціативою виступило Міністерство охорони здоров’я.

  • 11 листопада Кабінет міністрів України розглянув зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи. Також уряд готовий підтримати українських підприємців під час посиленого карантину вихідного дня, тож «відновлює та розширює програми підтримки бізнесу».
  • МОЗ 11 листопада пропонуватиме посилити карантинні обмеження, зокрема ввести карантин вихідного дня. 
  • Станом на 10 листопада в Україні зафіксовано 479 197 випадків коронавірусу, у тому числі за останню добу – 10 179.