Більше 13 тисяч людей загинули і майже 30 тисяч поранені через вторгнення РФ до Криму і на Донбас – Україна в ООН

Новини
Фото: news.online.ua

Заступник Постійного представника України в ООН Юрій Вітренко на засіданні Генасамблеї ООН заявив, що більше 13 тисяч людей загинули і майже 30 тисяч поранені через вторгнення РФ до Криму і на Донбас.

Про це йдеться на сторінці Постійного представництва України при ООН.

«Через вторгнення Росії до Криму і схід України більше 13000 осіб загинули і майже 30000 поранені. Не менш півмільйона жителів України стали внутрішньо переміщеними особами», – зазначив Вітренко, коментуючи порушення Росією Будапештського меморандуму.

«Що стосується заяв представника України, то, я думаю, для всіх очевидно, що ніякого відношення до теми сьогоднішнього засідання вони не мають і носять чисто провокаційний характер. Це не що інше, як черговий прояв антиросійської пропаганди, тому реагувати на них ми не вважаємо за потрібне», – заявив він.

Юрій Вітренко, фото: Facebook

  • Уже 6 років триває російська військова агресія проти України. Якщо у випадку з Кримом Україна відразу визначила ситуацію як тимчасову окупацію, то з класифікацією збройного конфлікту на Донбасі все дещо складніше. Зокрема, тому, що Україна досі не в повному обсязі імплементувала положення міжнародного гуманітарного права в національну правову систему.
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Конфлікт або війна: право проти політичної доцільності.