Чоловік генпрокурорки Венедіктової звільнився з кіберполіції, отримав 750 тис грн компенсації, а потім знову поновився на посаді – Bihus.Info

Новини
Денис Колесник Фото: Youtube Національна поліція України

Чоловік генпрокурорки Ірини Венедіктової Денис Колеснік звільнився з посади заступника начальника Департаменту кіберполіції, отримав 750 тис. грн разової фінансової допомоги та інших виплат, а потім подав документи на конкурс на свою ж посаду і повернувся до роботи в кіберполіції.

Про це йдеться в розслідуванні журналістськи Марії Землянської для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Журналісти Bihus.Info отримали пакет документів, що свідчать: Колесника офіційно звільнили з посади 30 вересня. Перед тим він задекларував понад 750 тис. грн виплат, пов’язаних з цим звільненням. З них – 608 тис. разова допомога при звільненні, 103 тис. – зарплата, премії і невикористані відпустки, ще понад 60 тис. – матеріальна допомога і допомога на вирішення соціально-побутових питань. Зокрема, Колесник просив і отримав гроші, за нібито довге і дороге лікування від коронавірусу.

Але, попри звільнення, журналісти Bihus.Info систематично помічали авто, яким користується чоловік генпрокурорки, під Кіберполом. Більше того, на сайті він продовжував значитись заступником керівника Департаменту, а в приймальні не знали, що він звільнявся.

Як з’ясувалось, вже на наступний день після звільнення Колесника, 1 жовтня Кіберпол оголосив конкурс на колишню посаду чоловіка генпрокурорки, а 5 жовтня звільнений Колесник на неї подався. Наразі в департаменті не коментують, на якому етапі конкурс, але, схоже, що Колесник продовжує їздити до Кіберполу як на роботу.

Bihus.Info намагалися отримати коментар від самого Колесника, але потрапити до нього на прийом журналістам не вдалося. Представник відділу комунікації Кіберполу заявив, що звільнений поліцейський не буде виходити для коментаря. Він же не зміг пояснити ні ситуацію з конкурсом, ні підтвердити чи спростувати факт перебування Колесника на робочому місці.

Як вказують журналісти, цікаво також те, що після звільнення у Колесника змінилася категорія посади, на яку він наново претендує. Справа у тому, що звільнявся Колесник з посади заступника начальника 2-го управління – як представник «середнього складу поліції». Претендує ж він знову таки на посаду заступника начальника – начальника 2-го управління, але вже як «державний службовець». Ця категорія відкриває ширші кар’єрні перспективи.

«Поліцейський Колесник міг стати, ну, найкращим поліцейським Колесником. А державний службовець Колесник може стати ким завгодно і переводитися не між поліцією і поліцією, а туди, куди захоче … Є відчуття, що пана Колесника найближчим часом чекають нові горизонти і нові підвищення», – роблять висновок журналісти.