У Криму окупанти виставили на аукціон вкрадене в України НВАО «Масандра»

Новини
НВАО «Масандра» Фото: YouTube Людмила Похилько

«Уряд» окупованого Криму виставив на аукціон 100% акцій «ПАТ «Масандра», яке було утворено на базі «націоналізованого» після окупації півострова українського держконцерну «Національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра». Підприємство продається єдиним лотом за стартовою ціною 5,3 млрд рублів. Торги відбудуться 14 грудня.

Заявки на участь в аукціоні приймаються на електронному майданчику «РосЭлТорг», який опублікував повідомлення про продаж «Масандри» 14 листопада.

На продаж виставлено пакет з 3 575 899 662 звичайних акцій номінальною вартістю один рубль за штуку. Для участі в них необхідно заплатити 20% від стартової вартості акцій – 1,06 млрд рублів.

Забезпечення заявки для участі в торгах встановлено в обсязі 20% від стартової вартості і становить 1,06 млрд руб. Крок аукціону складе 26,5 млн руб.

Заявки на участь в аукціоні приймаються до 18:00 8 грудня. Комісія розгляне їх 10 грудня. Аукціон відбудеться 14 грудня.

Як повідомлялось, представництво президента України в АРК зібрало та передало до прокуратури АРК та Севастополя інформацію про незаконний продаж в окупованому Криму «Державної судноплавної компанії «Керченська паромна переправа» та незаконної «націоналізації» Державного концерну «Національне виробничо-аграрне об’єднання «Масандра».

Нагадаємо:

  • У березні 2014 року «Госсовєт Криму» «націоналізував» 131 компанію агропромислового комплексу України в Криму, серед яких державні Інститут виноградарства і вина «Магарач» (з агрофірмою і заводами), НВАО «Масандра» (до складу якого входять Головний завод і дев’ять радгоспів-заводів) та завод шампанських вин «Новий Світ».
  • 27 травня 2020 року «Госсовєт Криму» дозволив приватизувати вкрадене в України під час окупації Криму НВАО «Масандра». Об’єднання внесене до санкційних списків ЄС і США.
  • 1 жовтня 2020 року «націоналізоване» після окупації Криму виробничо-аграрне об’єднання «Масандра» було перетворено з державного унітарного підприємства в акціонерне товариство. Відповідні зміни були внесені в ЕГРЮЛ. При цьому статутний капітал «Масандри» склав 3,576 млрд рублів.
  • 14 жовтня «Госсовєт Криму» прийняв план приватизації, згідно з яким «ПАТ «Масандра» підлягає приватизації у 2020 році. На продаж буде виставлено 100% акцій підприємства. Їх вартість становить 3,6 млрд рублів.
  • 15 жовтня так званий «прем’єр-міністр Криму» Юрій Гоцанюк підписав розпорядження про продаж майна виноробного підприємства «Массандра» на аукціоні.
  • 16 жовтня Гоцанюк підписав розпорядження про відчуження частини майна «Масандри» – Воронцовський винних підвалів – з власності «Республіки Крим», щоб дозволити його продаж з аукціону за початковою вартістю 10,7 млн ​​руб.