Кабмін готується до можливого запровадження новорічного локдауну

Новини
карантин
Фото: РИА Новости

Кабінет міністрів розглядає жорсткий карантин на новорічні та різдвяні свята як один з варіантів. Ярмарки і масові гуляння на новорічні свята можуть погіршити ситуацію з COVID-19 в Україні.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«Все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати. Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв, зокрема, і до можливого введення карантину на зимові свята. Зараз вся країна в помаранчевій зоні і діє карантин вихідного дня. І це зважена альтернатива жорстким карантинним заходам і обмеженням. Про введення більш жорстких заходів зараз мова не йде. Уряд не приховує і каже відкрито, що ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації. Тому що наші кроки повинні бути зрозумілими і передбачуваними для людей і бізнесу», – сказав Шмигаль.

  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що введення локдауна (повного карантину) можливо при загрозі колапсу медичної системи.
  • Станом на ранок 25 листопада в Україні зафіксували 13 882 нових випадків COVID-19, загалом за весь час пандемії захворіло 661 858 осіб.