РФ планує масову вакцинацію кримчан від COVID-19

Новини
самоизоляция
Фото: dzerkalo.media

«Минздрав» окупованого Криму збирається провести масову вакцинацію населення півострова від коронавірусу. Очікується, що команду з Москви дадуть в грудні.

Про це «глава Минздрава Крыма» Олександр Остапенко повідомив в інтерв’ю кримському виданню «Кримінформ».

«Ми вже десь з 1 грудня чекаємо рознарядки, все залежить від федерального центру. І в максимально короткі терміни будемо починати вакцинацію», – розповів він.

Раніше деякі учасники випробувань російської вакцини «Супутник V» отримали позитивний результат тесту на коронавірусну інфекцію.

22 жовтня в Криму почали прищеплювати російською вакциною від коронавірусу медиків. До цього влада Севастополя також відзвітувала про вакцинацію від COVID-19 перших медиків.

Президент РФ Володимир Путін доручив прищепити 400 000 військовослужбовців російської «вакциною» проти коронавірусу Sputnik V, заявив міністр оборони Сергій Шойгу.

За словами Шойгу, зараз щеплені понад 2500 військовослужбовців і до кінця року їх число повинне зрости до 80 000 чоловік.

Раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що головнокомандувач не вакцинований російської «вакциною», оскільки вона не сертифікована.

  • У Криму за минулу добу зареєстровано 218 випадків COVID-19, в тому числі 19 випадків з безсимптомним перебігом захворювання.