Об’єднання закордонних росіян втратило 90 організацій під час російської агресії в Україні

Новини

Міжнародна рада російських співвітчизників (МСРС) активно сприяла російській окупації Криму, і протягом 2015-2020 років втратила зв’язок із дев’ятьма десятками закордонних організацій росіян у різних країнах світу. 

Про це йдеться у звіті V конференції МСРС, яка відбулася 2 листопада в Москві.

Голова президії МСРС, колишній депутат Верховної Ради України Вадим Колесніченко, повідомив у звіті, що після 2015 року МСРС перебував у скрутному матеріальному становищі, а велика кількість організацій, які входили до МСРС, припинили зв’язок із ним.

«У складний період існування МСРС (2015-2020 рр.) багато організацій-членів (близько 90) втратили зв’язок з МСРС і, фактично, припинили своє членство», – сказано у звіті.

Також Колесніченко зазначив, що структури МСРС в Європі та Ізраїлі були залучені до забезпечення легалізації російської спроби анексії окупованого Криму шляхом участі у проведенні фіктивного «референдуму» 16 березня 2014 року:

«У березні 2014 року МСРС на прохання ЦВК Криму сформував з представників своїх членських організацій групу міжнародних спостерігачів з російських співвітчизників – громадян ЄС і Ізраїлю для роботи на референдумі в Криму, за результатами якого відбулося возз’єднання Криму з Росією. Міжнародні спостерігачі МСРС за результатами своєї роботи прийняли спеціальну заяву про легітимність і прозорість Загальнокримського референдуму і виступали з численними публікаціями, перш за все в зарубіжних ЗМІ. З цього моменту МСРС активно бере участь в підтримці та захисті прав жителів Криму, а також в роботі ряду важливих заходів, що проводяться постпредства республіки Крим при Президентові Росії».

Докладніше – дивіться в відеоблозі Євгенія Лешана Співвітчизники окупантів на службі Кремля.

Нагадаємо:

  • Російські медіа з подачі центральної влади РФ та окупаційних органів «влади» у Криму систематично повідомляють неправдиву інформацію про підтримку російської окупації Криму з боку Туреччини.