В антикорсуді заявили про втручання з боку Вищої ради правосуддя

Новини
Вищий антикорупційний суд України Фото Главком

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду звернулася до Вищої ради правосуддя та до Генерального прокурора України із повідомленням про втручання у здійснення правосуддя. ВАКС скаржиться про втручання з боку одного з членів ВРП.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення пресслужби Вищого антикорупційного суду.

Згідно повідомлення ВАКС, одним з членів ВРП витребувано копії матеріалів судової справи, розгляд якої наразі не закінчено. Поряд із цим, витребування матеріалів супроводжувалося попередженням про притягнення судді до відповідальності, у випадку невиконання такої вимоги.

На думку суддів антикорсуду, такі дії члена ВРП мають ознаки конфлікту інтересів, оскільки він здійснює розгляд скарги НААУ, членом якої є вказаний член ВРП.

Також колегія суддів ВАКС заявила про відвід зазначеному члену ВРП, оскільки його дії викликають сумнів у його неупередженості.

У громадській організації «Центр протидії корупції» зазначили, що членом асоціації є член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький.

«До речі, згідно із законом про ВРП, витребувати копії матеріалів незавершеної справи прямо заборонено! Крім випадків справ щодо затягування судового процесу. Ще 2011 року КСУ скасував положення про витребування матеріалів. Тож тепер можна сказати ще більш впевнено, що Вища рада правосуддя почала реальний наступ на Антикорупційний суд», — йдеться у повідомленні «ЦПК».