Названо найбільш постраждале від війни місто на Донбасі

Новини

Член Тристоронньої контактної групи, журналіст і блогер Денис Казанський назвав прифронтову Красногорівку під Донецьком самим постраждалим від війни з РФ містом.

«Уявіть собі, що в невеликому, але все-таки місті (в 2019-му 15 тисяч жителів) вже сьомий рік, як немає газу і централізованого опалення. Решта в квартирах мешканці облаштували на кухнях буржуйки.

Крім того, на каналізації немає очисних споруд, існують проблеми з водопостачанням. Пише Денис Казанський: «… Ніде більше не бачив такої розрухи. В основному уздовж всієї лінії фронту життя в містах вдалося якось нормалізувати. А Красногорівку ніби кинули…».

Так, терористи не дозволяють відновити газове обладнання в сірій зоні між Донецьком і Красногорівці. Але чому Україна не простягнула нову газову гілку звідкись з тилу, при тому що її фінансування готові забезпечити західні благодійники, абсолютно незрозуміло. Невже тільки тому, що з іноземців складніше вибивати відкати?

При цьому наші спікери в погонах постійно повідомляють, як багато робить Україна для жителів прифронтових територій. Наприклад, сьогодні прес-центр Об’єднаних сил розповів, що українська сторона СЦКК сприяє відновленню автомобільного моста на трасі Харків – Дебальцеве через залізничні колії. Він був підірваний терористами ще в 2014-му.

Можливо, колись дійдуть руки і до Красногоровки?», – написав він.

  • На переговорах Тристоронньої контактної групи (ТКГ) делегація Росії блокує всі ініціативи, крім домовленості про режим тиші, оскільки постійно намагається просувати зустрічні умови, тому серйозних зрушень до світу на Донбасі немає.