Шевченківський суд виправдав «суддю Майдану» Віктора Кицюка

Новини
Засідання суду у справі Кицюка Фото: Артур Пріхно

Шевченківський районний суд Києва виправдав колишнього суддю Печерського суду Києва Віктора Кицюка. Він був обвинуваченим у справі про винесенні неправосудних рішень щодо позбавлення водійських посвідчень учасників поїздки до Межигір’я взимку 2013 року.

Про це пише Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення члена правління фундації DEJURE Романа Маселка.

Виправдувальний вирок ухвалила суддя Лідія Щебуняєва. За словами Маселка, прокурор не з’явився на судове засідання.

«Не знайшла складу злочину у засудженні невинного, на підставі рапорта, у якому немає жодного підпису при відсутності жодного доказу вини і доказах невинуватості водія. Ось таке «правосуддя» — засудити невинного, виправдати винуватого», — написав Роман Маселко.

Потерпілим у справі був учасник автопробігу до будинку Януковича Михайло Черкасенко.

У червні 2020 року Конституційний суд скасував статтю 375 Кримінального кодексу, яка передбачала відповідальність суддів за завідомо неправосудні рішення. КСУ вирішив, що не встановлено критеріїв, за якими можна визначити, яке рішення судді є «неправосудним», а також не розкрито змісту сполучення «завідомо неправосудний». Норма втрачає чинність у грудні 2020 року.