Україна приєдналась до санкцій ЄС проти терористичних організацій

Новини

Україна приєдналась до санкцій Європейського союзу проти терористичних організацій “ІДІЛ” та “Аль-Каїди”. Повідомляється, що санкції продовжили до 31 жовтня 2021 року.

Про це пише РБК-Україна.

Крім України, до європейських санкцій приєдналися країни-кандидати на вступ у ЄС – Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, Боснія і Герцеговина, а також Ісландія і Ліхтенштейн. Також санкції підтримали Молдова, Вірменія та Грузія.

Країни забезпечать відповідність національної політики цього рішення Ради ЄС.

Санкції передбачають обмеження на торгівлю або поставки таким терористичним суб’єктам будь-якої зброї, товарів військового або подвійного призначення, запчастин до них, будь-яку технічну допомогу з їх обслуговування.

Також заборонена торгівля нафтою і нафтопродуктами, будь-які форми фінансової підтримки, включаючи позики і кредити.

  • Надзвичайно важливо, щоб санкційні обмеження, які були накладені західними країнами на Росію, були імплементовані і в Україні. Водночас і західні партнери нашої країни зацікавлені у тому, щоб люди та компанії, яких Україна внесли до своїх санкційних списків за порушення прав людини, також потрапили до санкційних списків ЄС, США та країн «Великої сімки». Про це Олексій Макеєв, посол з особливих доручень, спеціальний представник МЗС України з санкційної політики заявив у програмі «Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська).