Кабмін скасував карантин вихідного дня – Шмигаль

Новини
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів України вирішив не продовжувати карантин вихідного дня, замість цього в країні в будні і вихідні дні будуть діяти обмеження помаранчевої зони.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 2 грудня на засіданні уряду, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на трансляцію засідання КМУ.

Він зазначив, що введений в середині листопада карантин вихідного дня дав певний «позитивний ефект».

«Це дозволяє нам зняти ці обмеження. На вихідні і в будні будуть діяти обмеження помаранчевої зони на території всієї країни. Зараз Кабінетом міністрів напрацьовується найбільш збалансоване рішення щодо можливого поширення або посилення карантинних обмежень. Відповідно до закону, уряд повідомить (про це – ред.) за сім днів або раніше», – сказав Шмигаль.

Він також звернув увагу, що за попередній тиждень було зафіксовано на шість тисяч менше випадків зараження коронавірусом, ніж прогнозувалося.

«Посилені заходи на вихідних дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях, спостерігається вирівнювання ситуації з зайнятістю ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27-28 тисяч», – зазначив прем’єр.

Він повідомив, що урядом було проведено опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та керівників обласних державних адміністрацій, і вони були єдині в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень щодо діяльності святкових новорічних ярмарків. При цьому майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів. А встановлення міської новорічної ялинки з рядом обмежень для відвідування підтримують майже 60% представників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо:

  • З 14 листопада по 30 листопада Кабінет міністрів ввів в Україні карантин вихідного дня.
  • 1 грудня секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що локдаун (жорсткі карантинні обмеження – ред.) в країні точно буде. Зараз лише тривають дискусії, коли він буде вводитися – в грудні або з 2 січня наступного року.
  • 2 грудня в Україні з діагнозом COVID-19 госпіталізовано 1447 пацієнтів, померли 169 людей. Також виявлено 13 141 новий випадок коронавірусної хвороби.