На Донбасі окупанти не припиняють порушувати режим припинення вогню

Новини
Фото: Facebook Генеральний штаб ЗСУ

На Донбасі російські окупанти не припиняють порушувати режим всеосяжного припинення вогню. Минулої доби та з початком поточної в зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС) українські позиції обстрілювались з гранатометів та стрілецької зброї. Втрат серед підрозділів Об’єднаних сил не було.

Про це повідомляє штаб ООС.

«Минулої доби, 14 грудня, на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. Першу вогневу провокацію було помічено в районі населеного пункту Шуми. Тут ворог двічі вів неприцільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів та підствольних гранатометів. Згодом противник активізувався і поблизу Авдіївки та Пісок, де в напрямку наших позицій окупанти здійснили по декілька пострілів зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

Вогневі провокації противника не мали загрози для українських бійців, тому вони вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Крім того, від початку поточної доби, 15 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню.

«Збройні формування Російської Федерації відкрили неприцільний вогонь з підствольного гранатомету поблизу українських позицій у передмісті Авдіївки. Провокація противника не мала загрози для наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали. Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил немає», – додали в штабі ООС.

Нагадаємо:

  • 13 грудня на Донбасі в зоні проведення ООС російські окупанти продовжили порушувати режим всеосяжного припинення вогню та обстрілювали українські позиції, використовуючи міномети, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Втрат серед підрозділів Об’єднаних сил не було.