У Севастополі «суд» залишив під арештом віруючого з «Свідків Єгови» – КПГ

Новини
Фото: facebook.com/crimeahrg

В окупованому Криму «Севастопольський міський суд» відхилив апеляцію і залишив в силі рішення «Ленінського райсуду» Севастополя про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Володимира Маладики, якого ФСБ обвинувачує в тому, що був членом забороненої в Росії релігійної організації «Свідки Єгови».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група (КПГ).

Як зазначають правозахисники, таке рішення виніс «суддя» Володимир Решетняк. У слідчому ізоляторі Маладика пробуде щонайменше до 28 лютого 2021 року.

«Підсудний брав участь в засіданні шляхом відеоконференцзв’язку з Сімферопольського СІЗО. В ході засідання він повідомив, що про дату і час засідання був повідомлений за 10 хвилин до початку розгляду апеляційної скарги», – розповіли в КПГ.

15 грудня «суддя» «Севастопольського міського суду» Василь Авхімов також залишив в силі рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для ще одного віруючого з «Свідків Єгови» Володимира Сакади. Він також брав участь в засіданні шляхом відеоконференцзв’язку і не мав достатньо часу, щоб підготуватися до розгляду апеляції.

Нагадаємо:

  • 1 жовтня співробітники ФСБ провели в окупованому Севастополі обшуки у дев’яти членів місцевої міської громади «Свідків Єгови», яка заборонена в Росії. Силовики затримали чотирьох осіб, яким оголосили про підозру в організації роботи екстремістської організації (ч.1 ст.282.2 КК РФ). 2 жовтня «Ленінський районний суд» Севастополя заарештував Євгена Жукова, Володимира Маладику і Володимира Сакаду до 30 листопада, а Ігоря Шмідта – до 23 листопада.
  • 2 жовтня прокуратура АРК і Севастополя за фактом проведення 1 жовтня російськими силовиками обшуків у «Свідків Єгови» в Севастополі відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла) і ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі) КК України.
  • В Криму захист підготував апеляційну скаргу на рішення «Ленінського райсуду» Севастополя про арешт чотирьох затриманих «Свідків Єгови». Зараз вони утримуються в СІЗО Сімферополя.