Пасажиропотік через адмінмежу з окупованим Кримом у 2020 році зменшився у п’ять разів

Новини
КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом Фото: kmu.gov.ua

Від початку 2020 році адмінмежу з окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 538 000 громадян та 75 000 транспортних засобів – порівняно з 2019 роком пасажиропотік зменшився у п’ять разів.

Про це повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону – начальник пресслужби Іван Шевцов.

«Від початку 2020 року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 538 тисяч громадян та 75 тисяч транспортних засобів. Порівняно з 2019 роком пасажиропотік зменшився вп’ятеро. За аналогічний період 2019 року адмінмежу перетнули 2 мільйони 583 тисячі громадянин та 391 тисяча автівок», – йдеться в повідомленні.

Значне зменшення пасажиропотоку пов’язане, зокрема з карантинними обмеженнями через COVID-19.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом «Каланчак», «Чаплинка» та «Чонгар» продовжують функціонувати у штатному режимі.

Переважна більшість громадян перетинає адмінмежу з метою відвідування близьких родичів, здобуття освіти, а також для оформлення документів.

  • З 2014 року, після окупації Криму Росією, вільну територію України та півострів розділяє адмінмежа з двома пунктами пропуску по обидва боки – українськими та російськими. Законно потрапити на окуповану територію можна лише через три українські контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ): «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка». Щороку в обидва боки через них проходить 2,5 млн громадян. Це дорівнює кількості мешканців довоєнного півострова.
  • Детальніше – в сюжеті ЦЖР КПВВ на адмінмежі з Кримом: Дорога без кінця