На адмінмежі прикордонники оштрафували 25 громадян України, які раніше заїжджали в Крим по Керченському мосту

Новини
Залізничне сполучення між Кримом і РФ через Керченський міст Фото: YouTube

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом прикордонники 22 грудня виявили 25 осіб, які порушили порядок в’їзду на півострів. Їх оштрафували на загальну суму 42 500 гривень.

Про це повідомляє Херсонський прикордонний відділ Держприкордонслужби України.

«Під час перевірки документів у КПВВ «Каланчак» прикордонники виявили 17 громадян України, а на КПВВ «Чонгар» 8 громадян України, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Всі вони незаконно потрапили в Крим з території Російської Федерації через Керченський міст», – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 204-2 КУпАП України.

З початку 2020 року адміністративний кордон перетнули 538 тисяч громадян і 75 тисяч транспортних засобів. Це в п’ять разів менше, ніж в 2019 році.

  • З 2014 року, після окупації Криму Росією, вільну територію України та півострів розділяє адмінмежа з двома пунктами пропуску по обидва боки – українськими та російськими. Законно потрапити на окуповану територію можна лише через три українські контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ): «Чонгар», «Каланчак» та «Чаплинка». Щороку в обидва боки через них проходить 2,5 млн громадян. Це дорівнює кількості мешканців довоєнного півострова.
  • Детальніше – в сюжеті ЦЖР КПВВ на адмінмежі з Кримом: Дорога без кінця