У Криму окупанти примусово відвезли до Сімферополя громадянського журналіста з Джанкойського району

Новини
Вілен Темерьянов (у центрі) Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму 28 грудня російські поліцейські примусово посадили в автомобіль і відвезли до Сімферополя громадянського журналіста Вілена Темерьянова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району. У Сімферполі «суд» має розглянути адмінпротокол на Темерьянова.

Про це повідомляє громадський рух «Кримська солідарність».

Дружина Темерьянова розповіла активістам, що чоловіка затримали, коли вони збиралися їхати до рідних в Красноперекопськ.

«Не завелася машина. Поки він намагався зрозуміти причину поломки, під’їхали троє співробітників. Вони стали говорити: «Що ви нас обманюєте? У жодний Красноперекопськ ви не їдете!». Мабуть, раніше вони чоловікові продзвонили. Я в машині сиділа з сином. Чоловік перший почав вимагати їх документи, але вони ніби не чули його. Потім я почала питати про їх документи. Але вони не показували ніяких документів. Говорили, що «все в суді розкажуть», в Сімферополі. Вони заблокували його з двох сторін, створили йому глухий кут», – повідомила дружина громадянського журналіста.

Вона додала, що в результаті Темерьянова запхали в машину і відвезли. По дорозі він зміг повідомити, що везуть до Сімферополя.

У свою чергу кримський адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що Темерьянова привезли в «Центральний райсуд» Сімферополя, який має розглянути складений силовиками адмінматеріал на цивільного журналіста за нібито за організацію масового заходу.

3 листопада кореспонденти «Кримської солідарності» Абляміт Зіядінов і Вілен Темерьянов були затримані біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі, куди приїхали висвітлювати акцію підтримки в зв’язку з вироком політв’язням Арсену Абхаірову, Рустему Емірусеінову і Ексендеру Абдулганієву, яких в той день засудили до тривалих термінів ув’язнення.

Разом з кореспондентами затримали активіста Ерфана Бекирова, який прийшов до суду підтримати політв’язнів.

На Вілена Темерьянова тоді поліцескі склали два протоколи – за 20.2.5 КпАП РФ (Порушення учасником публічного заходу встановленого порядку проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування) і за 20.6.1. (Невиконання правил поведінки при введенні режиму підвищеної готовності). Адвоката довго до нього не допускали.