У Криму «суд» припинив провадження проти громадського журналіста Темерьянова

Новини
Вілен Темерьянов Фото: Facebook Крымская солидарность

В окупованому Криму «Центральний районний суд» Сімферополя 30 грудня припинив провадження у справі громадського журналіста Вілена Темерьянова через відсутність складу правопорушення. Раніше російські поліцейські обвинуватили Темерьянова в нібито незаконній організації масового заходу.

Про це повідомив громадському руху «Кримська солідарність» захисник журналіста Сервер Чолакчік.

«При вивченні матеріалів справи було видно, як співробітники поліції, люди, які складають адміністративні протоколи, намагаються показати, що наш довіритель є організатором якогось утопічного мітингу або заходу масового, якого не було на самому ділі. Тому ніякого складу правопорушення в матеріалах справи ні ми сторона захисту, ні «суддя» не побачили», – сказав Чолакчік.

Постанова «суду» може бути оскаржена поліцією протягом 10 діб.

«Хочу сказати, що це тиск на журналістів. Це людина, яка висвітлює відбуваються в Криму події, за якими стежить пильно весь народ і таких людей, як Вілен серед нашого народу дуже багато і такий тиск не зупинить, а виплекаэ нових людей, які будуть висвітлювати те, що відбувається. «Суд» виніс єдино вірне в цій ситуації рішення – припинив провадження у справі щодо Темірьянова Вілена в зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину», – додав захисник.

3 листопада 2020 року кореспонденти «Кримської солідарності» Абляміт Зіядінов і Вілен Темерьянов були затримані біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в Сімферополі, куди приїхали висвітлювати акцію підтримки в зв’язку з вироком політв’язням Арсену Абхаірову, Рустему Емірусеінову і Ексендеру Абдулганієву, яких в той день засудили до тривалих термінів ув’язнення. Разом з кореспондентами затримали активіста Ерфана Бекирова, який прийшов до суду підтримати політв’язнів.

Поліція склала на Темерьянова адміністративний протокол за статтею 20.2.2. КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування і (або) пересування громадян в громадських місцях, які призвели до порушення громадського порядку).

Нагадаємо:

  • 28 грудня в окупованому Криму російські поліцейські примусово посадили в автомобіль і відвезли до Сімферополя громадського журналіста Вілена Темерьянова, який живе в селищі Вільне Джанкойського району. У Симферопль «Центральний райсуд» має розглянути адмінпротокол на Темерьянова за нібито незаконну організацію масового заходу.
  • Слідчі ГУ Нацполіції в АРК та Севастополі відкрили кримінальне провадження через незаконне затримання російськими силовиками у Джанкойському районі окупованого Криму громадянського журналіста Вілена Темерьянова.