Вибухівку підклали і під двері квартири батьків дружини Шабуніна в Києві

Новини
Віталій Шабунін, глава правління Центру протидії корупції Фото: facebook.com/USPStudies

Саморобний вибуховий пристрій із двох гранат Ф-1 31 грудня також підклали і під двері квартири в Києві батьків дружини голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Поліція запропонувала активісту охорону.

Про це повідомляє Національна поліція України.

«31 грудня, близько 11-ї години у поліцію надійшло повідомлення про те, що у Святошинському районі міста Києва в багатоповерховому житловому будинку на третьому поверсі біля вхідних дверей квартири, яка здається в оренду, виявлено дві скріплені скотчем гранати Ф-1. Власницею помешкання є матір дружини Віталія Шабуніна», – йдеться у повідомленні.

На місце події виїхали вибухотехніки, рятувальники та слідчо-оперативна група. Проводиться ретельний огляд місця події, поліцейські встановлюють можливих свідків та переглядають камери відеонагляду, які могли зафіксувати осіб, причетних до скоєння цього злочину. Після огляду цій події буде надана правова кваліфікація.

«Зважаючи на ці події, Віталієві Шабуніну буде запропоновано заходи безпеки. У випадку згоди – їх забезпечуватимуть поліцейські Києва», – додали у Нацполіції.

Шабунін також повідоми про підкладену вибухівку біля дверей квартири батьків дружини.

«Вибуховий пристрій підклали не лише під двері моєї мами, а й під борщагівську квартиру батьків дружини. Поліція, схоже, всі дев’ять поверхів евакуювала, поки вибухотехніки працювали. Чекаю офіційного повідомлення поліції з деталями», – написав активіст у Facebook.

За його словами, «немає значення, хто це організував». «Зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави покарати замовників сотень нападів на активістів», – зазначив Шабунін.

Нагадаємо:

  • Ввечері 30 грудня у Рівному біля дверей квартири, де мешкає матір голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, виявили саморобний вибуховий пристрій. Активіст вважає, що таким чином хочуть залякати саме його люди, переконані у власній безкарності, оскільки правоохоронці не спроможні забезпечити безпеку українців.