На Донбасі найманці РФ 8 разів порушили тишу. Українські військові відкривали вогонь у відповідь — штаб

Новини

У зоні бойових дій на Донбасі 7 грудня бойовики 8 разів порушували «всеосяжне перемир’я». Минулося без втрат та поранень з боку українських військовослужбовців.

Про це повідомили в штабі операції Об’єднаних сил.

Бойовики відкривали вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів неподалік Луганського. Поблизу населеного пункту Хутір Вільний вони вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів, а в передмісті Попасної — з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Також неподалік Водяного, що на Приазов’ї, бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Поруч з Авдіївкою вони застосовували в бік українських позицій ручний протитанковий гранатомет, біля Гранітного — автоматичний станковий гранатомет та великокаліберний кулемет.

Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ. На обстріли бойовиків українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Від початку поточної доби, 8 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню. Так, бойовики відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберного кулемета поблизу Водяного.

  • Від початку «перемир’я» 27 липня й до вечора 5 січня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 5 540 порушень режиму тиші, зокрема 2 379 вибухів, 666 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 62 спалахи дульного полум’я, 51 освітлювальну ракету та щонайменше 2 382 черги й постріли.