Тестування на антиген COVID-19 в КПВВ на адмінкордоні з Кримом почнеться найближчим часом – Херсонська ОДА

Новини
КПВВ «Чонгар» Фото: genichesk.ipc.org.ua

На території КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» тривають приготування до початку експрес-тестування на антиген COVID-19 осіб, які перетинають адміністративну межу з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської облдержадміністрації Дмитро Бутрій на брифінгу 11 січня, передає сайт IPC-Херсон.

«На теперішній час заклади охорони здоров’я Генічеського та Каланчацького районів визначили медпрацівників для проведення тестування для визначення антигену коронавірусу на КПВВ. На території КПВВ «Каланчак» вже виділено окреме приміщення, на КПВВ «Чонгар» закінчуються підготовчі роботи», – сказав Бутрій.

Він додав, що для КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» виділено 1000 тест-систем по 500 на кожний. Тестування є безкоштовним.

9 січня місцеві ЗМІ повідомили, що на КПВВ «Чонгар» вже нібито почалось тестування на антиген COVID-19. Однак згодом виявилось, що ця інформація передчасна та на КПВВ досі тривають підготовчі роботи для впровадження тестування.

Нагадаємо:

  • 5 січня 2021 року Кабмін України прийняв постанову, якою дозволив проводити в КПВВ тестування на коронавірус осіб, які прибувають з територій окупованого Криму і Донбасу не тільки методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигену COVID-19.