Презентація дослідження «Мілітаризація кримських дітей: хто особисто за це несе відповідальність» (трансляція)

Новини
Навчально-польовий семінар Юнармії з основ тактичної підготовки. Крим, червень 2019 р. Фото: crimeahrg.org

В Києві проходить онлайн-презентація результатів дослідження «Мілітаризація кримських дітей: хто особисто за це несе відповідальність».

Трансляцію заходу, який організували представництво президента України в Автономній Республіці Крим; Кримська правозахисна група; Українська Гельсінська спілка з прав людини; Центр прав людини «Zmina», веде агентство Укрінформ.

В ході презентації її учасники проінформують про результатів дослідження щодо осіб, які беруть участь у мілітаризації освітнього простору окупованого Криму та знищенні національної ідентичності українських дітей на півострові.

Учасники заходу: Олена Халімон – керівник служби з питань реінтеграції та деокупації АР Крим представництва президента в АРК; Володимир Чекригін – заступник голови правління Кримської правозахисної групи; Валентина Потапова – керівник освітнього напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини; Ольга Пірогова – прокурор прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Учасники презентації обговорять питання знищення української та кримськотатарської ідентичностей кримських дітей, прищеплення ідентичності «універсального російського громадянина», пропаганди «патріотичного виховання» на території тимчасово окупованого Криму, а також шляхів притягнення винних до відповідальності.

Захід транслюється на сайті Укрінформу та на YouTube-каналі агентства.

Нагадаємо:

  • Російський щорічний комплекс пропагандистських заходів до річниці перемоги у «Великій вітчизняній війні» отримав влучну народну назву «побєдобєсіє». Він не оминає нікого, зокрема, й наймолодших українських громадян в окупованому Росією Криму. Детальніше – в матеріалі Центру журналістських розслідувань «Бац – артилерія!»: Побєдобєсіє для кримських малят.