В Ощадбанку пояснили, чи можна отримати на пенсійну картку переселенця грошовий переказ з Росії

Новини
Фото: pfu.gov.ua

На рахунки переселенців, які отримують пенсії на платіжну картку Ощадбанку, яка одночасно є електронним пенсійним посвідченням (ЕПП), можуть бути зараховані кошти тільки в національній валюті. Щоб отримати переказ з Росії, в банку рекомендують скористатися однією з систем міжнародних грошових переказів для переказу у валюті.

Відповідне роз’яснення дали переселенці в колл-центрі Ощадбанку, передає портал «Донецкие новости».

В Ощадбанк звернулася переселенка з Луганська Лариса з питанням про те, чи може вона на платіжну картку – електронне пенсійне посвідчення – отримати гроші переказом з Росії.

У банку підкреслили, що на пенсійний рахунок зарахування можливе виключно в національній валюті.

«Рекомендуємо скористатися однією з систем міжнародних грошових переказів для переказу у валюті, з якою працює система. Як правило, це долар або євро. Детальніше можна ознайомитися з інформацією на сайті. Для предметної консультації фахівця в телефонному режимі ви можете замовити послугу зворотного дзвінка», – відзначили в колл-центрі Ощадбанку.

Як повідомлялося, Ощадбанк продовжив дію платіжних карток внутрішньо переміщених осіб (ВПО), термін дії яких спливає під час карантину, до 1 березня 2021 року.

Ощадбанк призупинив знищення карт пенсіонерів-переселенців, які ті не отримали через заблоковані ОРДЛО пункти пропуску: багато пенсіонерів з березня 2020 року не можуть потрапити на підконтрольну української влади територію. Карти пенсіонерів-переселенців, які перевипустити, можуть зберігатися в відділеннях банку до 31 березня 2021 року.

В Ощадбанку пояснили, що для того, щоб потрапити на прийом до фахівця банку для отримання платіжної картки, яка одночасно є електронним пенсійним посвідченням (ЕПП), переселнці та інші клієнти банку не повинні надавати результати тесту на коронавірус.

Нагадаємо:

  • Ощадбанк нараховує в повному обсязі і вчасно усі кошти на рахунки пенсіонерів зі статусом ВПО, які зараз через карантинні обмеження не можуть виїхати з окупованого Донбасу на підконтрольну українській владі територію. Пенсії очікують своїх власників і будуть доступні при першому їхньому зверненні.
  • ВПО за послугу СМС-інформування в Ощадбанку оплачують 7 грн на місяць. Крім того, з 1 грудня вони можуть знімати пенсії без комісії у банкоматах та відділеннях банку.
  • Ощадбанк роз’яснив, в яких випадках інформація про внутрішньо переміщених осіб передається до Пенсійного фонду України для перевірки.