Кабмін встановив граничну ціну на газ для населення

Новини
пенсий
Фото: Главком

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому позачерговому засіданні ухвалив рішення про встановлення граничної ціни на газ для населення.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, з наступного місяця ціна на газ для споживачів не зможе перевищувати 6,99 грн за куб. м.

При цьому він також уточнив, що в середньому ціна на газ для побутових споживачів буде знижена на 30%, а для деяких – навіть на 40%.

Відповідне рішення Кабміну діятиме тимчасово до кінця карантину або до завершення опалювального сезону.

Як повідомлялося, уряд планує підвищення тарифів на електроенергію для населення: серед запланованих Кабміном ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи – перегляд тарифів на електроенергію для населення та перегляд «зеленого тарифу». Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Кабінет міністрів не планує в цьому році підвищувати тариф на електричну енергію для населення.

  • Тарифи на електроенергію невпинно зростатимуть. 30 квітня НАЕК «Енергоатом» розмістила інформацію про те, що виробництво найдешевшої на ринку атомної електроенергії зменшиться. Міністерство енергетики встановило новий прогнозний баланс на 2020 рік. Згідно документу виробництво атомної енергії зменшиться на 8,6%. Три енергоблоки на Запорізькій та Рівненській АЕС виведуть в резерв, а потужність семи блоків на Южно-Українській, Запорізькій, Хмельницькій та Рівненській атомних електростанціях зменшать. При цьому програє населення та промисловість, держава зазнає мільйонних збитків, у прибутку буде лише один бізнес – Ріната Ахметова. 
  • Детальніше читайте в матеріалі Центру журналістських розслідувань Зменшення потужностей АЕС – збільшення доходів Ахметова.