У Міносвіти нагадали про останній день реєстрації для проходження пробного ЗНО

Новини
Фото: poltava.to

Міністерство освіти і науки України нагадує, що 19 січня – це останній день реєстрації для проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міносвіти.

«На сьогодні для проходження пробного ЗНО процес завершили (здійснили оплату послуг із проведення пробного ЗНО) 85 000 осіб. Останній день реєстрації на пробне ЗНО – 19 січня. Сплатити кошти можна і після 19 січня в терміни, зазначені на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти», – йдеться в повідомленні.

На цей момент обрано такі тести: українська мова та література – 21 857 осіб; українська мова – 6321; історія України – 5231; математика – 24 210; математика (завдання рівня стандарт) – 3906; фізика – 1134; хімія – 750; біологія – 2639; географія – 1040; англійська мова – 17 722; французька мова – 41; німецька мова – 143; іспанська мова – 6.

Всього, за даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, сформовано 145 237 заявок для участі в пробному ЗНО.

«Реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Результати не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до закладів вищої освіти», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Центр журналістських розслідувань робив дослідження «Українська освіта для школярів із Криму: як це працює». Ми з’ясували, що програми для переселенців не враховують потреб у гуртожитках чи хостелах для школярів із Криму і Донбасу, які приїжджають здавати іспити для отримання українських атестатів. Випускникам із окупованого Криму та Донбасу необхідні підготовчі курси у вишах, де вони вирішили здобувати професію.

«Коли наші діти їдуть до Чехії чи Польщі, а зараз досить багато їдуть на навчання в європейські країни, у них є цілий рік , коли вони вивчають Конституцію, культуру, мову, історію цих країн. Для того, щоб не відчувати себе викинутими з суспільства, в яке вони потрапили», – розповідала керівниця Центру громадянської просвіти «Альменда» Валентина Потапова.