У Криму матрос ледь не помер від примусової російської вакцинації

Новини

В окупованому Криму матрос Чорноморського флоту ледь не помер від примусової російської вакцинації.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«З 18 січня в Росії починається масова вакцинація проти коронавірусної інфекції, але в Збройних силах РФ вона почалася раніше. На Чорноморському флоті матросів строкової служби прищеплюють примусово. Медичні протипоказання до уваги не беруться. У результаті один з військовослужбовців ледь не помер від алергічної реакції. У Незалежній асоціації лікарів говорять, що примусова вакцинація серед військовослужбовців здійснюється повсюдно і носить системний характер.

Участь в цьому заході строго обов’язкове, зазначив офіцер, ніякі відмови не приймаються.

Після цього матросів строкової служби доставили у військову поліклініку, провели медобстеження і зробили щеплення всім без винятку. Деякі військовослужбовці попередили лікарів про можливу алергічну реакцію на вакцину, але їх слухати не стали. Крім того, ні назва використовуваного препарату, ні можливі побічні дії медпрацівники пацієнтам не озвучили.

До вечора близько двох десятків щеплених моряків поскаржилися на нездужання. У них піднялася температура до 39 градусів і вище. Їм повідомили, що це нормально, мовляв, так організм реагує на вакцину. В якості лікувальних засобів кожному видали по мокрому рушнику і таблетці парацетамолу.

Одному з матросів, 18-річному Максиму Чурилову, якого призвали на строкову службу в жовтні минулого року, ставало все гірше. До ночі через напад алергії у нього розвинувся набряк Квінке, і молодий чоловік почав задихатися. Його екстрено доставили в приймальне відділення найближчої міської лікарні, де лікарі протягом п’яти годин за допомогою крапельниць знімали наслідки нападу.

Після цього на швидкої допомоги Чурилова доставили в реанімаційне відділення Севастопольського військово-морського клінічного госпіталю. Через добу, коли стан пацієнта стабілізувався, його перевели в звичайну палату.

За словами матері потерпілого матроса Наталії Саютіної, її син з дитинства перебував на обліку у алерголога з приводу полінозу – сезонного захворювання, причиною якого є алергічна реакція на пилок рослин. Однак відомостей про цю хворобу, яка служить протипоказанням для вакцинації, з невідомих причин не виявилося в медичній карті військовослужбовця, яка зберігається за місцем його служби», – пише видання.

  • Як повідомили російські ЗМІ, вакцинація кримчан проводиться на добровільній основі за попереднім записом. Робити щеплення можна в поліклініках за місцем проживання. Препарат «Супутник V» вводиться в два етапи з інтервалом в 21 день. У 2021 році від коронавируса планують прищепити 60% населення Криму. Для цього до кінця лютого в Крим доставлять 84 тисячі доз вакцини від коронавируса.
  • Україна не буде закуповувати «Супутник V». Влада назвала російську вакцину гібридною зброєю проти України.