КПВВ на Донбасі: як швидко можуть зняти режим самоізоляції після здачі безкоштовного експрес-тесту

Новини
Сервісний центр на КПВВ «Новотроїцьке» Фото: dn.gov.ua

Пункт безкоштовного експрес-тестування на коронавірус поки діє тільки на КПВВ «Новотроїцьке», на КПВВ «Станиця Луганська» поки безкоштовне тестування не проводять. Після здачі експрес-тесту режим самоізоляції знімають на наступний день.

Про це повідомляє громадська організація «Донбас SOS».

КПВВ «Новотроїцьке» через повноцінно працює тільки по понеділках і п’ятницях. Експрес-тестування почали проводити 15 січня для осіб, які перетинають КПВВ з боку Донецька.

За даними «Донбас SOS», 15 січня було проведено 9 тестів – всі виявилися негативні.

«Як повідомила медична працівниця в пункті тестування, після здачі експрес-тесту самоізоляція людей була знята на наступний день. Тобто варто розраховувати на деактивацію додатку «Вдома» через 24 години», – відзначили волонтери.

Нагадаємо:

  • 5 січня 2021 року Кабмін України прийняв постанову, якою дозволив проводити в КПВВ тестування на коронавірус осіб, які прибувають з територій окупованого Криму і Донбасу не тільки методом ПЛР, а й за допомогою експрес-тесту на визначення антигену COVID-19. Після отримання негативного експрес-тесту на антиген, який був проведений після перетину КПВВ, самоізоляцію можна припинити.