В СБУ заявили, що затримали в Одеській області найманця РФ

Новини

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Одеській області громадянина України, причетного до терористичного угруповання російських найманців «ЛНР».

Про це повідомляє СБУ.

«Оперативники СБ України встановили, що уродженець Луганської області добровільно вступив до лав одного з НВФ на окупованій РФ території Луганщини. Згодом, за сприяння кадрових співробітників псевдоспецслужби, продовжив терористичну діяльність на штатній посаді в так званій «Службі прикордонної охорони МДБ ЛНР», – йдеться в повідомленні.

Підозрюваний, бувши озброєним, виконував завдання по забезпеченню пропускного режиму на КПП «Д’яково» (в Луганській області на кордоні з Росією), через яке на територію України незаконно поставлялася російська військова техніка та озброєння.

Підозрюваному повідомлено про підозру у злочині, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Також перевіряється інформація про причетність затриманого до скоєння тяжких злочинів на тимчасово окупованій території, а саме вбивств і тортур українських військових і мирних громадян.

  • Контррозвідники та слідчі СБУ із задіянням Центру спеціальних операцій «А» затримали мешканця Донецької області під час спроби підриву підстанції розподілу електроенергії у районі проведення операції Об’єднаних сил на Донеччині. Зловмисник заарештований.