СБУ оголосила в розшук громадянина РФ, який заснував та очолював НЗФ «Пятнашка» у так званій «ДНР»

Новини
Засновник та ватажок НЗФ «Пятнашка» Ахра Авідзба на прізвисько Абхаз Фото: wikipedia.org

СБУ оголосила у розшук засновника та ватажка незаконного збройного формування «Пятнашка» у так званій «ДНР», громадянина РФ Ахру Авідзба на прізвисько Абхаз, який брав участь у знущаннях та катуваннях захоплених українських військовослужбовців, а також залякуванні мирного населення.

Про це повідомляє Головне управління СБУ у Донецькій та Луганській областях.

«Контррозвідники та слідчі СБУ встановили, що громадянин РФ у 2014 році став засновником і тривалий час очолював незаконне збройне формування «Интернациональная бригада «Пятнашка» терористичної «ДНР». Він брав безпосередню участь у спротиві силам АТО/ООС на окупованій території Донецької області, а також у знущаннях та катуваннях захоплених українських військовослужбовців, залякуванні мирного населення», – йдеться у повідомленні.

За інформацією спецслужби, наразі Авідзба переховується від правоохоронців на непідконтрольній українському уряду території Донецької області, а також у невизнаній «республіці Абхазія» на території Грузії.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмиснику про підозру за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.1 ст.438 (жорстоке поводження з військовополоненими або цивільним населенням) Кримінального кодексу України.

  • 25 січня 2021 року в результаті спецоперації контррозвідники СБУ затримали учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», який брав участь у бойових діях проти сил АТО/ООС та виконував розвідувальні завдання у Луганській області.